Hlavní obsah

Mňoukání kočky zachránilo seniorku, která spadla v Anglii do rokle

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zvířecí láska může dělat divy, potvrzuje třiaosmdesátiletá žena, která v anglickém Cornwallu spadla do rokle a k jejíž záchraně výrazně pomohl její kocour Piran. Záchranáři pomocí jeho vytrvalého mňoukání ženu lokalizovali a odvezli do bezpečí, píše server CBC News.

Foto: Profimedia.cz

Seniorka spadla do dvacetimetrové rokle a skončila v potoku.

Článek

Žena byla nezvěstná zhruba hodinu, čehož si všimli sousedé, kteří raději přivolali záchranné složky. Policie po ní nějakou dobu pátrala, úspěšná byla ale až poté, co jim pomohl kolemjdoucí, který zaslechl neodbytné mňoukání kocoura u rokle a následně spatřil i ženu v nesnázích.

Ta podle serveru BBC spadla do dvacetimetrové rokle a skončila v potoce s „neuvěřitelně obtížným přístupem a nerovným terénem”.

Záchranný tým ženu z rokle vytáhl na nosítkách a poté ji letecky přepravil do nemocnice. Podle dostupných informací je ve stabilizovaném stavu.

Nebojácný kocour táborníků zahnal medvěda

Koktejl

Jeden ze svědků události popsal, že klíčem k nalezení ženy bylo vytrvalé mňoukání kocoura na vrcholu rokle. „Skvělá práce všech záchranných složek a Pirana. Mohlo to dopadnout mnohem hůře,” pochválil nejmenovaný svědek záchranáře i zvířecího hrdinu, jehož fotku tamní policie následně sdílela na sociálních sítích.

Reklama

Výběr článků

Načítám