Hlavní obsah

Mlékaře zatkla v Británii policie. Rozvážel příliš brzy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Velmi nepříjemné oplétačky s policií zažil řidič dodávky rozvážející mléko v anglickém městě Newton Aycliffe v hrabství Durham. Důvodem, proč se stal terčem policejní pozornosti, přitom bylo, že svou práci dělal moc brzy ráno. Policisté ho nařkli z noční loupeže.

Foto: Policie ČR

Britští policisté mlékaře vytáhli z auta a zatkli. Ilustrační foto

Článek

Řidič, pracující pro společnost Aycliffe Dairies, rozvážel minulou středu okolo páté hodiny ráno mléko na pravidelné adresy, když si všiml policistů u obchodu se smíšeným zbožím v Greenfieldu.

Nepřikládal tomu žádný zvláštní význam a pokračoval v práci. Pak si ale všiml, že ho policisté sledují. A tak raději zavolal svému šéfovi, že ho zřejmě policisté zastaví, aby počítal se zpožděním u některých zásilek. A to se také stalo.

Odmítli dát pákistánským policistům burgery zdarma, druhý den je zatkli

Koktejl

Policisté mu položili několik otázek, ale nakonec řidiče nechali pokračovat v cestě. Avšak o patnáct minut později mlékaře zablokovala hned tři policejní auta zrovna ve chvíli, kdy si chtěl zajít na kafe. Příslušníci zákona ho vytáhli z dodávky a zatkli.

Pomohl až zásah majitele firmy

„Je to šílené, našeho řidiče vytáhli policisté přímo z dodávky. Vysvětloval jim, že jen rozváží mléko, které jim ukazoval, když otevíral zadní dveře vozidla,“ řekl pro Daily Mail majitel firmy rozvážející mléko Russ Gibson.

Ale oni trvali na tom, že je podezřelé takhle brzy ráno jezdit s dodávkou.

Gibson sám chtěl dokončit rozvážku, ale policisté mu auto odmítli vydat, protože vozidlo je prý předmětem vyšetřování. A tak musel nakonec mléko přenést do jiného auta.

Majitel firmy Russ Gibson se svou dodávkou

Celá situace se nakonec vyřešila až okolo sedmé hodiny ranní, kdy byl řidič propuštěn. Podobal se totiž muži, který tentýž den v půl třetí ráno vykradl obchod Greenlee Garth.

Lupič přitom také odjížděl z místa činu dodávkou. Navíc řidičovy odpovědi na policejní otázky nebyly uspokojivé, policie ho kromě loupeže stihla nařknout i z maření vyšetřování.

Nakonec však po zásahu Russe Gibsona byla obvinění stažena.

Reklama

Výběr článků

Načítám