Hlavní obsah

Mladý pošťák nepomohl vstát důchodkyni, protože byl prý moc unavený. Vyrazili ho

Žádné slitování neměla britská Královská pošta se zaměstnancem, který odmítl pomoci důchodkyni, která upadla. I přes její úpěnlivé prosby ji nechal ležet v zimě na zemi se slovy, že je příliš unavený. V pondělí pošta oznámila, že zaměstnance Thomase McCaffertyho propustila.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Případ se odehrál letos v únoru v městečku Bainsford a zachytila ho bezpečnostní kamera sousedů nešťastné důchodkyně. Nahrávka se lavinovitě začala šířit po sociálních sítích a skandál byl na světě.

„Královská pošta od svých zaměstnanců očekává při doručování a vyzvedávání zásilek ten nejvyšší standard chování,“ uvedla pošta v pondělí ve svém prohlášení.

„Dotyčná osoba opustila podnik,“ stálo dále v prohlášení, přičemž není jasné, kdy přesně k propuštění došlo.

„Opět jsme kontaktovali naši dotčenou zákaznici, abychom jí vyjádřili naši omluvu a informovali ji o závěrech našeho vyšetřování,“ dodala pošta.

Mladý pošťák nepomohl vstát důchodkyni. Byl prý příliš unavený

Koktejl

Dvaasedmdesátiletá Patricia Stewartová upadla v zimě před svým domem. Dlouho nemohla vstát, a když ji navštívil pošťák, prosila ho o pomoc. „Nemůžu vám pomoct. Jsem vyřízenej, absolutně vyřízenej,“ odpověděl McCafferty, nechal bezradnou ženu na sněhu a odjel.

Stewartová seděla na zemi ještě dalších dvacet minut, než její prosby o pomoc zaslechla dvaadvacetiletá kurýrka Karolina Domská a pomohla jí.

Reklama

Výběr článků

Načítám