Hlavní obsah

Mladý Číňan seká salátové okurky házením hracích karet

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Reality show Čína má Talent bude teď pravděpodobně nějakou dobu zásobovat svět zvláštními lidmi, kteří ovládají podivná umění. Nejnovějším objevem je 23letý nadšenec do bojových sportů Paj Teng Čchun, který umí přesekávat salátové okurky pouhým házením hracích karet.

Článek

Nejdříve to vypadalo jako velké fiasko. Když mladík nastoupil před publikum a porotu, všichni byli ve velkém očekávání, jak bude jeho vystoupení probíhat. První chvíle byly ale tragické. Hody se mu nedařily a hlavní porotce neváhal a po několika vteřinách jeho marného úsilí stiskl odmítavé tlačítko.

Po krátké chvíli se jakoby mávnutím proutku proměnily hrací karty v ostré žiletky a začaly k údivu publika a poroty krájet jednu okurku za druhou. Pak se muž dostal do rytmu a nakonec překonal svůj vlastní rekord. Během 100 vteřin vrhanými kartami přeřízl celkem 12 okurek.

Svou techniku házení karet mladík cvičí prý už od svých šesti let. Za tu dobu se tímto způsobem naučil přesekávat nejen okurky, ale také například melouny či vajíčka.

V loňském roce triumfoval v čínské verzi světové soutěže také 23letý bezruký klavírista Liou Wej, který nyní jezdí se svou tour po celém světě.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám