Hlavní obsah

Mladíci v USA zkoušeli násilnou počítačovou hru v reálu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

NEW YORK

Grand Theft Auto IV, nejprodávanější počítačová hra na světě, byla údajně inspirací pro šest amerických mladíků, kteří se v New Yorku rozhodli napodobit hlavní postavu hry. Výsledkem bylo dvouhodinové řádění v ulicích Long Islandu, včetně loupeží, vloupání a pokusu o krádež auta, napsal americký list The New York Post.

Článek

"Šestice teenagerů se rozhodla, že bude páchat loupeže a napodobovat postavu Nika Bellice podle násilné počítačové hry Grand Theft Auto," uvedl policejní detektiv Raymond Cote.

"Tito mladíci měli problém odlišit skutečnost od fikce, fantazii od reality. To je hodně znepokojivé," dodal. Mladíkům bylo od čtrnácti do osmnácti let. "Nudili se a nevěděli, co dělat," řekl Cote. "A pak jim přišlo, že napodobit GTA by byl dobrý nápad."

Grand Theft Auto IV

Hlavním hrdinou hry GTA IV, která je často kritizována kvůli násilným a sexuálním scénám, je Niko Bellic, imigrant z východní Evropy, který prodává drogy, střílí policisty a bije prostitutky poté, co se zaplete se zločineckou organizací. Hry společnosti Take-Two Interactive Software se od letošního dubna, kdy vstoupila na trh, prodalo na celém světě více než 8,5 miliónu kopií.

Podle policistů nejdřív oloupili muže na autobusové zastávce, zbili ho a vykopli mu několik zubů. Pak se vloupali do několika kůlen a garáží, ukradli tam baseballové pálky a sochory a poté se pokusili ukrást některé z aut v Garden City. Jedna ze zamýšlených obětí, třiadvacetiletá žena, jejíž nové BMW si vyhlédli, na ně ale zavolala policisty, kteří je promptně zatkli.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám