Hlavní obsah

Mladíci důvtipně obešli vládní nařízení a zašli do restaurace na pivo

Novinky, Jakub Štěpánek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jak se dá i během lockdownu posedět s přáteli a dopřát si pár piv? S velmi důvtipným plánem přišla skupina mladíků z irského Dublinu. Na momentálně platná opatření vyzráli muži jednoduchým trikem – zakoupením letenky.

Foto: Profimedia.cz

Dublinské letiště. Ilustrační foto.

Článek

Přestože neměli muži v úmyslu nastoupit do letadla, za necelých 10 eur (270 korun) získali přístup na letiště. Letištní restaurace a bary jsou totiž jedny z mála zařízení, která mají momentálně povoleno provozovat svou činnost a zákazníci mohou jídlo a pití konzumovat přímo na místě.

V Irsku sice platí až do 1. prosince zákaz shromažďování, a to jak ve vnitřních, tak vnějších prostorách, takže restaurace jsou nuceny nabízet nápoje a jídlo pouze s sebou. Výjimkou jsou právě provozovny na letištích.

Mladíci se neváhali svým originálním nápadem pochlubit na Facebooku: „Když jsou všechny hospody zavřené a jediné místo, kde vás obslouží, je letiště, prostě si koupíte letenku za pár eur (ačkoli nikam nepoletíte) a dáte si pivo tam.“

Restauratér jednoduchým trikem obešel vládní nařízení

Muži

Mluvčí dublinského letiště v rozhovoru pro deník The Irish Sun naznačil, že takovéto chování je v rozporu s letištními předpisy a hrozí za něj postih. „Vláda dala jasně najevo, že provoz letišť je i v případě úplného lockdownu nezbytný a možnost zakoupit si jídlo a pití je nutnou součástí letištního servisu pro cestující,“ uvedl.

„Pokud se čtveřice podrobila bezpečnostní prohlídce nikoli za účelem cestování, ale pouze proto, aby mohli využít občerstvovacích zařízení, mohlo by to být považováno za přestupek se soudní dohrou,“ dodal mluvčí.

Mladí milovníci piva se dočkali rozporuplných reakcí online. Někteří kvitovali jejich nápad s nadšením a ocenili především jejich kreativitu, jiní poukazovali na nezodpovědnost v době pandemie.

Reklama

Výběr článků

Načítám