Hlavní obsah

Mládě koaly se po třech dnech odloučení znovu setkalo se svou matkou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Když ochránci divoké zvěře z australského Adelaide nacházejícím se ve státě Jižní Austrálie našli ve čtvrtek pod stromem opuštěné a promrzlé mládě koaly, vzali ho pod svá křídla a čekali na místě tři dny, než se vrátila jeho matka. Koalí rodina je tak díky nim znovu pohromadě, píše server Yahoo7.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto.

Článek

Opuštěné mládě koaly našli ochránci divoké zvěře Wayne a Lynette Parsonsovi. Protože bylo zvíře zesláblé a promrzlé, vzali ho do tepla a nakrmili ho. Doufali, že se brzy vrátí jeho matka a místo chodili pravidelně kontrolovat. A trpělivost se vyplatila, samice koaly se totiž po třech dnech opravdu ukázala.

Manželský pár vzal samici za jejím potomkem a magický moment shledání natočil.

Na záběrech je vidět, jak matka mládě nejprve očichává, načež se malá koala láskyplně přitiskne k jejímu tělu. „Mládě bylo nadšené, když vidělo svou matku. Láska byla zcela zjevná,” svěřila se serveru Yahoo7 Parsonsová.

V péči ošetřovatelů zůstala zvířata dva dny, aby nabrala sílu a pak je vypustí zpět do volné přírody. „Je to něco, na co nikdy nezapomeneme. A pokud se to stane znovu, zachováme se stejně,“ dodala Australanka.

Reklama

Výběr článků

Načítám