Hlavní obsah

Mládě keporkaka uvízlo v sítích, na záchranu dohlížela jeho matka

Novinky, zkr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Noosa

Mládě keporkaka se ve čtvrtek zamotalo do rybářských sítí u pobřeží Austrálie a uvízlo tam. Záchranáři ho vyprošťovali zhruba tři hodiny. Na záchranu svého mláděte přitom celou dobu dohlížela jeho velrybí matka, informovala agentura AP.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Záchranáři vyprošťovali tři hodiny mládě keporkaka ze sítí pod dohledem jeho matkyVideo: AP

 
Článek

Malému keporkakovi zkřížily cestu v ranních hodinách sítě nastražené na žraloky u Noosy na Slunečném pobřeží v australském Queenslandu. Veřejnost záhy kontaktovala příslušné úřady a na místo okamžitě vyrazili pracovníci odboru rybolovu.

„Vypadalo to, že cítí, že jsme jim přišli na pomoc. Matka nepůsobila zoufale, po většinu času záchranných prací byla vedle svého mláděte,“ citoval manažera programu na kontrolu žraloků Michaela Mikitise australský server ABC.

Velryba se v sítích zachytila svou prsní ploutví a měla je omotané i kolem tlamy, uvedla tamní média. Záchranáři ji osvobodili pomocí tyčí, které mají na koncích nože, aniž by museli sami do vody. Mládě nakonec vyvázlo bez zranění, a i se svou matkou odplavalo na širé moře.

Reklama

Výběr článků

Načítám