Hlavní obsah

Mistrovství světa ve hře na neviditelnou kytaru vyhrál Američan

– Oulu

Do Finska se v tomto týdnu sjeli příznivci hry na imaginární kytaru. Ve městě Oulu totiž proběhlo už 17. mistrovství světa v této recesistické disciplíně. Šampionát vyhrál „kytarista“ ze Spojených států Justin „Nordic Thinder“ Howard. Češka Veronika Müllerová se s dalšími účastníky podělila o sedmou příčku.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Mistrovství světa ve hře na imaginární kytaru vyhrál Američan s vizáží VikingaVideo: Reuters

 
Článek

Na třídenní akci s mezinárodní účastí se sjelo 5000 lidí, soutěže se účastnilo 18 soutěžících z celého světa. Hra na imaginární kytaru, v angličtině „Air Guitar“, spočívá v tom, že lidé hru na nástroj pouze předstírají. Porotu se snaží zaujmout hlavně divokými kreacemi i originálními kostýmy.

V prvním kole „hráli“ všichni soutěžící skladbu vlastního výběru. Deset z nich, kteří získali od poroty nejvyšší skóre, postoupili do dalšího kola, kde všichni shodně vystupovali na skladbu Loose My Soul finské skupiny Flaming Sideburns.

Hlavní cenu, tedy skutečnou kytaru, vyhrál Američan Justin Howard s vizáží Vikinga, který vystupoval pod přezdívkou Nordic Thunder (Severské burácení). Na druhém místě skončil Matt Burns z USA a třetí příčku obsadil Theun de Jong z Nizozemska.

Své zastoupení na mistrovství měla i Česká republika. Češka Veronika Müllerová, která se vloni na šampionátu umístila na třetím místě, se ale na stupínky vítězů letos neprobojovala. Obsadila sedmé místo.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám