Hlavní obsah

Místo synovi odkázal celý svůj majetek dvěma slonům

Novinky, pal

Záchrana života vždycky vytvoří určité pouto mezi tím, kdo byl zachráněn, a zachráncem. Není tak nic neobvyklého, když zachráněný myslí na svého dobrodince a chce se mu nějak odvděčit. Třeba i ve své závěti. Ale myslet v závěti na dvojici slonů, kteří vás zachránili, už trochu neobvyklé rozhodně je.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Ind odkázal 55 miliónů rupií dvojici slonů, kteří mu zachránili životVideo: Newsflare, AP

 
Článek

Své jmění ve výši 50 miliónů indických rupií (téměř 16 miliónů korun) odkázal Akhtar Imam z vesnice Janipur nacházející se v oblasti Phulvárí Šaríf v indickém státě Bihár dvěma slonům, kteří mu prý zachránili život, když se stal obětí loupežného přepadení.

Ind postavil auto ve tvaru koronaviru

AutoMoto

Na videu natočeném 12. června je vidět, jak se muž o oba slony Motiho a Rani důkladně a osobně stará. „Před několika lety jsem šel udělat nějakou práci s Motim do Ary (čtvrtmiliónového města ve státě Bihár – pozn. red.) a kolem půlnoci mě ze spánku vzbudilo sloní troubení. Šel jsem se podívat, co se děje a zjistil jsem, že Moti se osvobodil z řetězu, kterým byl připoután, a právě vyhání ozbrojené zločince, kteří mě chtěli oloupit,“ vzpomíná Akhtar Imama na situaci pro agenturu AP.

Koronavirus má v Thajsku silný dopad i na slony

Koronavirus

O slony se Ind přitom stará už od svých dvanácti let. V současnosti je i ředitelem nevládní organizace usilující o návrat slonů v Asii do divočiny. A podle vlastních slov tato zvířata bere jako rodinu. I to je důvodem, proč se rozhodl odkázat slonům svůj majetek.

Akhtar Imam tvrdí, že na Moniho a Rani se dívá více jako na své děti, než je tomu u jeho vlastního syna. U toho zažil veliké zklamání, když zjistil, že je jeho potomek zapleten do ilegálního obchodu s divokými zvířaty.

Reklama

Výběr článků

Načítám