Hlavní obsah

Mexičan koupil náušnice od Cartiera, omylem na ně byla sleva 99,9 procenta

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šperky se slevou 99,9 procenta – takový je podle mexického lékaře výsledek jeho sporu s francouzským klenotnictvím Cartier o náušnice. Mexičan koupil dva páry celkem za 28 dolarů (asi 658 Kč), a jak se ukázalo, tak výraznou slevu měly omylem. Stát měly totiž celkem 28 000 dolarů (asi 658 000 Kč). Informovala o tom agentura AFP.

Foto: Profimedia.cz

Mexickému lékaři se podařilo pořídit náušnice za 28 dolarů (ilustrační foto)

Článek

Rogelio Villarreal loni v prosinci na sociální síti Instagram koupil náušnice Cartier nabízené za velmi nízkou cenu. Vzhledem ke zjevnému omylu na cenovce výrobce odmítl náušnice za uvedenou cenu prodat a zaslat zákazníkovi. Jako odškodné mu nabídl láhev šampaňského a kožené pouzdro na doklady.

Tuto nabídku ale zákazník odmítl. Postavil si hlavu a postěžoval si federálnímu úřadu pro práva spotřebitelů. Právníci klenotnictví se k projednání sporu nedostavili a úřad rozhodl ve prospěch zákazníka. Prodejci nařídil, ať šperky pěkně zabalí a odešle klientovi do zámoří.

@rovilljssr

Lo que todos esperaban #Cartier #Unboxing #viral

♬ never be yours by kali uchis - Kali Uchis Fan Page ❦

Pak se čtyři měsíce nic nedělo, než Villarreal mohl ohlásit vítězství. „Válka skončila,“ napsal na sociální síti, když náušnice od Cartiera dorazily. „Jasně, že si je nechám zkontrolovat, ale nemyslím si, že by značka něco takového riskovala,“ řekl na vyslovená podezření, že klenotnictví mohlo neodbytnému zákazníkovi zaslat méně hodnotný šperk.

Jako Aztékové. V mexickém Senátu podřízli slepici a prosili boha o déšť

Koktejl

Reklama

Související témata:
Cartier

Výběr článků

Načítám