Hlavní obsah

Meteorolog žaluje americkou televizi, nabírá prý jen krásné a mladé dívky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Los Angeles

Meteorolog Kyle Hunter z Los Angeles zažaloval televizi CBS kvůli diskriminaci podle pohlaví. Prý ho tato společnost odmítla zaměstnat jen proto, že není mladá a krásná žena. Hunter věří, že majitelé televize vybírají pro post moderátorů předpovědi počasí jen ženy, přičemž on je mnohem kvalifikovanější a schopnější než všechny ty, které ho v konkurzu porazily.

Foto: Profimedia.cz

Meteorolog tvrdí, že šanci dostat se do televize mají jen mladé a krásné dívky. Ilustrační foto

Článek

„Je to důležité, protože ačkoli většinu obětí diskriminace podle pohlaví tvoří ženy, muži jako Kyle Hunter mohou být také oběťmi a jsou zákonem také chráněni proti diskriminaci podle pohlaví a věku.

Kyle se rozhodl podat žalobu, protože se neobává jen o zamítnutí příležitosti pro práci, ale také proto, že se obává, že televize přijaly nový trend zaměstnávat jen mladé ženy jako moderátorky počasí, kdy odmítají kvalifikované muže meteorology a nedávají jím žádnou příležitost získat tuto práci,“ tvrdí právnička Gloria Allredová, jež Huntera zastupuje v kauze proti CBS.

„Jsem mnohem kvalifikovanější a mám mnohem více zkušeností než ta žena, která byla přijata místo mě,“ tvrdí sám Hunter o důvodu, proč vyrukoval s žalobou. Manažera ze stanice KCBS prý požádal po konkurzu o vyjádření, proč práci nezískal, a dozvěděl se: „Nejste ten typ osoby, na kterou by se muži chtěli dívat.“

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám