Hlavní obsah

Medvíděti uvázla hlava v plastové nádobě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ochránci divoké zvěře v americkém okrese Sevier County ve státě Tennessee v pondělí ulevili mláděti medvěda baribala, které žilo několik dní s plastovou nádobou na hlavě. Medvídě následně odchytili a odvezli do svého centra, kde mu poskytují náležitou péči. O záchraně šelmy informovala agentura Tennessee Wildlife Resources Agency.

Foto: Tennessee Wildlife Resources Agency

Medvídě žilo s nádobou na hlavě několik dní.

Článek

Medvídě bylo s plastovou nádobou na hlavě poprvé spatřeno v pondělí 13. června u hotelu Covered Bridge Resort ve městě Sevierville. Od té doby po něm ochránci zvířat pátrali, aby nádobu mohli odstranit.

Foto: Tennessee Wildlife Resources Agency

O vysvobození medvěda se postarala Janelle Musserová.

To se jim podařilo až v pondělí, když malou šelmu našli na stromě. Plastovou nádobu z její hlavy odstranila bioložka Janelle Musserová z organizace Black Bear Support, která za ní vyšplhala na žebříku a pomocí chytací tyče ji z nechtěného zajetí vysvobodila.

Foto: Tennessee Wildlife Resources Agency

Malou šelmu ochránci zvířat následně odchytili a převezli do svého centra.

Na místě asistovali rovněž zástupci z organizace na ochranu opuštěných zvířat Appalachian Bear Rescue, kteří zvíře následně úspěšně odchytili. Zachráněné medvídě se aktuálně nachází v centru organizace, kde je pod dohledem odborníků, kteří mu pomáhají k brzkému zotavení.

Reklama

Výběr článků

Načítám