Hlavní obsah

Medvědice s medvíďaty utekla na strom před agresivním samcem

Novinky, tcs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kameraman v Yellowstonském národním parku ve Spojených státech se stal svědkem dramatu, při kterém se samice medvěda baribala snažila ochránit svá mláďata před agresivním samcem. Medvíďatům se podařilo vylézt vysoko na strom a jejich matka vše jistila ze spodních větví.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Medvědice uchránila svá mláďata před cizím samcemVideo: AP

 
Článek

Medvědí drama ve středu zveřejnila agentura Newsflare. Jakmile se medvěd objevil na dohled, medvědice neváhala a své dvě mláďata okamžitě zahnala na strom. Sama pak hlídkovala na půl cesty do korun stromů, dokud se samec opět nevzdálil.

Medvědí matky patří k těm, která svá mláďata brání co nejusilovněji. A mají k tomu pádný důvod, nebezpečí medvíďatům hrozí zejména ze strany samců v době páření od června zhruba do začátku listopadu.

Dokud se medvědice stará o mláďata, neprojevuje žádnou ochotu se pářit. Pokud ale její mláďata zahynou, během několika dní se u ní ochota k páření objeví. Strategie medvědích samců je tedy jasná – zabít co nejrychleji všechna mláďata.

Medvědice je brání do roztrhání těla, a to často doslova. Tato samice dokázala před medvědem medvíďata ubránit, aniž by musela plýtvat energii bojem.

Obojky na krku medvědů pochází od vědců, kteří je zvířatům připevnili, aby mohli lépe sledovat jejich pohyb po Yellowstonu.

Reklama

Výběr článků

Načítám