Hlavní obsah

Medvěd srazil sekuriťáka v hotelu k zemi, za agresi zaplatil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aspen

Do kuchyně pětihvězdičkového hotelu v resortu St. Regis Aspen v americkém Coloradu se koncem října zatoulal medvěd. Člen ochranky, který zaslechl podezřelý šramot, se šel na místo podívat, zvíře na něj přitom zaútočilo. Incident zachytila bezpečnostní kamera a záznam zveřejnila agentura AP.

Video: AP

 
Článek

K útoku došlo 25. října v noci. Službu konající sekuriťák se šel podívat, co se v kuchyni luxusního hotelu děje. Pomalu postupoval do zadní části místnosti, když na něj vystartoval medvěd baribal. Ten se postavil na zadní a mrštil s mužem silně o zem.

Člen ochranky byl ale naštěstí okamžitě schopen vstát a z místnosti utéct. Stejně tak jako medvěd, který se vydal opačným směrem.

Foto: AP

Ochranku napadl v hotelové kuchyni v Coloradu medvěd

Američan si zavolal záchranku, se škrábanci na zádech skončil v nemocnici, druhý den byl ale propuštěn. Po uprchlém medvědovi bylo vyhlášeno pátrání.

Pracovníci odchytové služby objevili v okolí osm medvědů. Díky specifickým znakům, zejména bílé skvrně na hrudi, hledaného jedince identifikovali a usmrtili.

„Na základě záběrů poskytnutých hotelem jsme byli schopni potvrdit agresivní chování medvěda a rozlišit jeho jedinečné fyzické znaky,“ uvedl Matt Yamashita, manažer laboratoře Colorado Parks and Wildlifelab, kam bylo tělo odesláno na pitvu.

Na grilovačku přišli medvědi, jeden z nich spořádal deset burgerů a zapil je lehkou colou

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám