Hlavní obsah

Mátlová chce šokovat

Novinky, Helena Vacková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na špici českého šoubyznysu prorazila čtyřiadvacetiletá Kateřina Mátlová tanečními rolemi v muzikálech Hair, Pomáda či Monte Cristo. Před nedávnem si ale řekla, že už nechce být zařazená pouze v jedné škatulce. Rozhodla se natřít to všem i jako zpěvačka a vyšlo jí to v muzikálu Dracula.

Foto: HZS Zlín s laskavým volením místního občana

Kůň zapadlý v hlubokém sněhu.

Článek

"Samotného mě šokovala. Netušil jsem, že umí takhle zpívat," prohlašuje o Kateřině její někdejší přítel, choreograf Richard Hes. Při loňském konkursu do obnoveného Draculy přesvědčila zkušební komisi natolik, že jí hned svěřili jednu z hlavních postav. S českou stálicí Ivetou Bartošovou alternuje dvojroli Adriany a Sandry.

Puberta se jí vyhnula

Život na divadelních prknech si poprvé okusila ještě v dětství, kdy s Václavem Neckářem účinkovala v muzikálu Kocour v botách. To ale ještě zdaleka netušila, že se z dívky s téměř anorektickou postavou vyklube žena s mírami modelky. "Jako malá jsem rychle vyrostla, a když jsem pak chodila na taneční Ježkovu konzervatoř, měla jsem asi čtyřicet kilo," vzpomíná na školní léta zlatovláska, která na rozdíl od svých spolužáků byla hypermobilní. "Oni museli svaly uvolňovat a já naopak posilovat." Z postavy téměř bez prsou si ale nic nedělala. Říká, že kromě tancování ji tehdy nic nezajímalo. "Puberťácké lítání za klukama mě úplně minulo. Věčně jsem byla na tréninku a nikdy jsem společnost příliš nevyhledávala," zamýšlí se Kateřina a přiznává, že prvního nápadníka měla až v osmnácti letech.

Svlékání je konec

Teď si na malá prsa rozhodně nemůže stěžovat. Nakonec si libuje, že k ní příroda byla štědrá, a proto ji ani plastika nezajímá. "Možná až po dětech. Uvidím, v jakém budu stavu. Zatím to nemám zapotřebí," směje se věčně optimistická Kateřina. Své tělo dokonce před časem ukázala v jednom z erotických časopisů. Nebyl to ale její nápad, přesvědčil ji bývalý přítel. "Strašně jsem se tehdy styděla. Fotograf byl naštěstí můj kamarád." Zatímco ještě před dvěma lety v jednom z rozhovorů váhala, zda by do toho znovu šla, dnes je přesvědčená, že akty už dělat nebude. "Nestojí mi to za to," odmítá další podobnou zkušenost. Ani pohádková suma peněz, kterou jí nabízel jiný magazín, ji nezlákala. "Chtěli mi dát řádově milióny. Ale to bych odsoudila sama sebe. Nebyla bych to já, ale přívěšek pro chlapy, co si chtějí jenom užít."

Ramínko dělám jen občas

Od začátku své kariéry se Kateřina řídí mottem: Kráčet stále dál, bez delších zastavení. Ukazování nahého těla pověsila definitivně na hřebík, zkušenosti s fotografováním později ale zužitkovala v modelingu. Více než v Česku ji však můžou obdivovat milovníci módy v zahraničí. "Tam je to líp placený než tady. Ale ramínko nedělám často." Zato se už tři roky pravidelně v Monaku objevuje po boku závodníků ze stáje McLaren. Dívky, které společně s ní byly kdysi vybrány prostřednictvím castingu, jsou tak ve firemních tričkách s výstřihem vysoko nad pupík a upnutých kalhotách skvělými objekty pro fotografy. "Místní reportéři jsou šíleně lační. Vrhají se úplně na všechny," vypráví Kateřina, která se vždy zároveň s ostatními dívkami stává kmotrou knihy Kdo je kdo ve formuli 1, již každoročně West McLaren vydává. Kolující fámy, že by někdo během závodů chtěl po českých kráskách i sexuální služby, rezolutně vyvrací. Naopak si pochvaluje přátelskou atmosféru. "S klukama je legrace a nikdo si na nic nehraje. Nejvíce se ale zasmějeme s mechaniky." Vyplatí se jí kamarádit i s kuchaři. Zatímco ostatním servírují například ryby, fotomodelky si vždy smlsnou na něčem speciálním. "Když chceme, udělají nám cokoli sladkého." S dietou si hlavu neláme ani v Praze. Přiznává, že denně spořádá celou čokoládu. "Připadám si, jako bych měla cukrovku. Na čokoládu jsem hrozná. Ta by mě mohla sponzorovat," směje se.

Toho nejlepšího má doma

I když se Kateřina v Monaku pohybuje téměř mezi samými muži, zatím ji žádný neoslnil. "Po chlapech se já nekoukám, mám jednoho úžasného doma a to mi stačí." Ostatní pány si, jak tvrdí, nepřipouští k tělu. A jestli se k nim chová odměřeně? "Nevím. Oni to vždycky asi vycítí, že mám doma muže, kterého miluju." Ačkoli jsou spolu už rok a půl, o svatbě zatím svého přítele nepřesvědčila. "Říkám mu pořád, ať si mě vezme, ale je fakt, že jsme ještě dost mladí," zamýšlí se a dodává, že nemají čas ani na to, aby měli doma psa, natož zakládali rodinu. "Dítě neplánuju, až to přijde, tak to bude." Jak ale tvrdí, momentálně žije pouze prací. Když uspěla v konkursu do Draculy, trochu ji to zaskočilo. Původně si plánovala, že odjede dělat kariéru do zahraničí a pak si koupí malý domek u moře. "Musela jsem všechny nasmlouvané akce odříct. Ale jsem nakonec ráda. Uvědomila jsem si totiž, že opravdu chci začít zpívat naplno."

Co na srdci, to na jazyku

Kateřina pochází z hudební rodiny, všech pět jejích sester se věnuje opeře, stejně tak maminka, a tatínek je dirigent a sbormistr. Přesto svou dceru slyšeli poprvé zpívat až na premiéře Draculy. "Oni nevěděli, jako spousta ostatních, že chci zpívat," říká a posteskne si, že jakmile je na hudební scéně někdo zaškatulkovaný, těžko se toho zbavuje. Na muzikál se nyní dala i její o čtyři roky starší sestra Tereza, která byla dosud známá spíše jako operní zpěvačka. V právě připravovaných Bídnících Tereza ztvární jednu z hlavních postav, Cosette. I když jsou sestry angažované u konkurenčních projektů, obě se shodují na jednom: rivalky se z nich určitě nestanou.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám