Hlavní obsah

Matka se synem se ztratili v divočině. Přežili díky televiznímu pořadu

Novinky, mšv

Měl to být běžný výlet. Australanka Michelle Pittmanová vyrazila s desetiletým synem Dylanem na túru do národního parku Mount Royal. V divočině se ovšem ztratili a deset dní byli pohřešováni. Poměrně dlouhou dobu v buši přečkali jen díky tomu, že v minulosti sledovali televizní pořady dobrodruha přezdívaného Bear Grylls a inspirovali se jeho technikami pro přežití, uvedl Independent.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Policie objevila matku i se synem ve čtvrtek. Byli dehydrovaní, ale jinak v pořádku. „Je úžasné, že přežili tak dlouho. Ale ještě pozoruhodnější je, že Dylan až na několik kousnutí od hmyzu vypadal fit a schopný si to dát celé znovu,“ uvedl jeden ze zaměstnanců parku Rob Post pro server news.com.au.

Dodal, že oba pohřešovaní sbírali vodu technikou, které se naučili díky pořadům experta na přežití v divočině Edwarda Michaela Gryllse přezdívaného Bear čili medvěd. „Přísun vody udržovali olizováním orosených listů nebo vykopáváním vody ze země a listy používali k jejímu nabírání,“ upřesnil Post.

Policie lokalizovala oba pohřešované Australany poté, co u nich doma našla seznam túr, které chtěla matka se synem podniknout. Mezi nimi byl i čtyřdenní trek parkem Mount Royal, jenž zabírá nějakých 70 čtverečních kilometrů. Matka se synem byli ihned odvezeni do nemocnice, aby se po dehydrataci a hmyzích kousancích zotavili.

Nejde přitom o první případ, kdy sledování pořadu dobrodruha Gryllse někomu zachránilo život. V letošním roce díky jeho technikám přežili další dva Australani, otec se synem, když se ztratili v tasmánské divočině. Díky improvizovanému přístřešku přežili několik dní v těžkých podmínkách, kdy se teploty v noci blížily k bodu mrazu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám