Hlavní obsah

Matka se dozvěděla pět týdnů po porodu, že její dcera je ve skutečnosti syn

Novinky, Dagmar Plecháčová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Durham

Opravdový šok zažil pár z anglického Durhamu, když jim bylo pět týdnů po porodu řečeno, že jejich dítko není dcera, jak se celou dobu domnívali, nýbrž syn. Celé nepříjemné „nedorozumění“ se údajně stalo proto, že předčasně narozené miminko nebylo dostatečně vyvinuté a až po několika týdnech bylo možné s přesností určit, že jde o chlapce, informoval britský The Sun.

Foto: Profimedia.cz

Maminka netušila, že porodila místo dcery ve skutečnosti syna. Ilustrační foto

Článek

Dítko se narodilo císařským řezem 11 týdnů před termínem a ihned po porodu bylo umístěno do inkubátoru. Jednadvacetiletá maminka Claire Robsonová a její partner Andrew O’Shaughnessy se ale po pěti týdnech dočkali pořádného překvapení, když jim lékaři z nemocnice Sunderland Royal sdělili nečekanou novinu.

Mladá rodina již měla připravenou výbavičku a oblečení pro děvče, které dvojice pojmenovala Olivia, jenže v průběhu jedné návštěvy v nemocnici jim lékař sdělil, že Olivia je ve skutečnosti chlapec. Až později rodiče miminko přejmenovali na Dylana.

„Propukla jsem tenkrát v pláč. Trvalo mi, než jsem si zvykla. Od té chvíle mu všichni začali říkat jen ‚on‘. Jelikož se narodil tak brzy, nebyl dostatečně vyvinutý. To byl důvod, proč nám to lékaři nedokázali říct už na začátku. Až po několika týdnech to začalo být patrné,“ sdělila Robsonová.

„Dylana opravdu moc miluji. Je to pořád to samé dítě,“ dodala šťastná maminka, která jen s úsměvem kroutí hlavou nad krabicí plnou přání k narození holčičky.

Reklama

Výběr článků

Načítám