Hlavní obsah

Matka porodila dvojčata, každé dítě v jiném roce

K velmi vzácné události došlo v noci z pátku na sobotu v americké Kalifornii, kde přišla na svět dvojčata Aylin a Alfredo. Obě děti se sice narodily jen s patnáctiminutovým rozestupem, každé ale v jiném roce.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Zatímco podstatná část obyvatel Kalifornie patnáct minut před půlnocí vyhlížela příchod nového roku, Fatima Madrigalová na porodním sále přivedla na svět syna Alfreda a dceru Aylin. Zatímco Alfredo se narodil těsně před půlnocí v roce 2021, jeho mladší sestřička spatřila světlo až o patnáct minut později, kdy kalendář ukazoval už 1. ledna 2022.

Obě děti i matka jsou zdravé, navíc mají hned od prvních dní na světě zajímavou historku. „Je to bláznivý pocit, že máme dvojčata a každé bude mít narozeniny jiný den. Byla jsem překvapená, ale zároveň šťastná,” uvedla pro server People matka dvojčat.

„Byl to rozhodně jeden z nejpamátnějších porodů, u kterého jsem za celou svoji lékařskou kariéru byla. Bylo mi potěšením těm drobečkům pomoct bezpečně na svět,” řekla Ana Abril Ariasová z porodnice Natividad Medical Group.

Když se narodil, vážil 420 gramů. Teď je držitelem rekordu

Koktejl

Na dvojčata se doma kromě rodičů těší i tři starší sourozenci. Podle Madrigalové se její nejstarší syn těší zejména na bratra, další sourozenci jsou totiž dívky.

Ve Spojených státech se podle Centra pro kontrolu a prevenci nemocí (CDC) narodí ročně asi 120 tisíc párů dvojčat, což jsou zhruba tři procenta všech případů těhotenství.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám