Hlavní obsah

Marek Vašut se snaží vypadat mladě

Novinky, Korzo
PRAHA

Úspěšný herec Marek Vašut s image frajera a drsňáka čas od času trpí nepochopitelným smutkem a melancholií. Byly chvíle, kdy chtěl se životem skoncovat. Teď přímo srší energií a spokojeností.

Foto: Jitka Sobotková
Článek

"Především je to tím, že nastal podzim. Když se ochladí, padnou mlhy a začnou plískanice, tak depresi nikdy nemám. Ta na mne přijde obvykle na jaře, když se udělá hezky," řekl Vašut a dodal, že navíc k jeho spokojenosti a vyrovnanosti přispívá, že má teď před sebou dvě velké pěkné role.

"Jednak hraji obhájce německého jasnovidce Erika Hanussena v připravované televizní inscenaci Jasnovidec a pak točím postavu kreativce reklamní agentury Olivera ve filmu režiséra Filipa Renče Román pro ženy podle knihy a scénáře Michala Viewegha. Ta práce je pro mě občerstvující. Teď si nemám na co stěžovat."

Upravený jídelníček

Oliver je čtyřicátník,a tak Marek Vašut musí udělat vše pro to, aby vypadal mladě. Omlazovací kúru prý nepodstoupil, ale upravil si životosprávu.

"Snažím se míň kouřit a míň pít. Vzhledem k tomu, že hrdina Románu pro ženy má problémy s alkoholismem, tak úplný návrat ke zdravému životnímu stylu se konat nemůže, protože by to šlo proti duchu postavy. Ale musím se snažit se sebou něco dělat a být na sebe přísný. V té roli je totiž pro mne právě nejtěžší, že musím vypadat na těch čtyřicet," usmál se.

Reklama

Související témata:

Související články

Marek Vašut vyzrál rolí na depresi

Herec Marek Vašut, který trpěl řadu let depresemi, se i letos na jaře obával, že jej opět přepadne podivný pocit úzkosti. Nakonec však jeho mysl zaměstnává...

Výběr článků

Načítám