Hlavní obsah

Manželé z USA adoptovali šest slepých dětí

Manželé Joe a Karen Bartlingovi z amerického Oaktonu ve Virginii vždycky toužili po velké rodině. Po narození nyní třicetiletého syna Joela však měli problémy s početím, a tak se rozhodli k adopci. Během následujících několika let adoptovali celkem šest dětí. Všechny jsou nevidomé, píše deník Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz

Spokojená rodina na archivní fotce

Článek

Ačkoli Bartlingovi přemýšleli o adopci, osvojit si slepé dítě je nikdy nenapadlo. Jednoho dne však uslyšeli o opuštěné nevidomé holčičce z Jižní Koreje, a tak se rozhodli pomoci.

Nyní třiadvacetiletou Hannu, která se kvůli vývojové poruše narodila bez očí, adoptoval manželský pár roku 1997. „Rozhodli jsme se k adopci a shodou okolností jsme se dostali k nevidomému dítěti,” vysvětlila Karen.

Foto: Profimedia.cz

Bartlingovi jsou prý naprosto obyčejná rodina.

Další adopce přišla v roce 2002. Tehdy si osvojili nevidomou a mentálně postiženou holčičku jménem Jesse, kterou v Jižní Koreji opustila matka.

Slepé dítě? Agentury měly jasno, kam s ním

„Když se pak někde objevilo slepé dítě, sociální pracovníci a agentury nás od té doby ihned vyhledávali,“ tvrdí Karen.

O další dva roky později Bartlingovi adoptovali Abi, kterou policisté našli v odpadkovém koši v Indii. Ve stejném roce pak do rodiny přibyl ještě David, který byl nalezen před vládní budovou v Číně.

Foto: Profimedia.cz

Obed vyžaduje čtyřiadvacetihodinovou péči.

V roce 2006 se rodina rozrostla o slepého a mentálně postiženého Obeda z Afriky, který mimo jiné trpí také mozkovou obrnou. O několik měsíců později adoptovali svůj alespoň prozatím poslední přírůstek – Bethany z Thajska.

Je to náročné, ale obohacující

Lidé na ně na veřejnosti často zírají, někteří dobrosrdeční jedinci jim čas od času zaplatí účet v restauraci. Podle Karen jsou ale naprosto obyčejná rodina.

Obed a Jesse sice vyžadují čtyřiadvacetihodinovou péči, Hannah ale miluje zpěv, Abi zbožňuje četbu knih v Braillově písmu, Bethany je ráda mezi kamarády a David sní o tom, že půjde na vysokou školu.

Foto: Profimedia.cz

Děti se dostaly do dobrých rukou.

„Nikdy jsme si nemysleli, že se tohle stane. Ani ve svých nejdivočejších snech jsem si nepředstavovala, že budeme žít život s dětmi se zvláštními potřebami. Je to náročné, ale obohacující,“ svěřila se Karen.

Reklama

Výběr článků

Načítám