Hlavní obsah

Manažer McDonald's v USA zákazníkům spolu s občerstvením prodával kokain

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šestadvacetiletý Frank Guerrero byl ve středu zatčen poté, co policistovi v utajení v rychlém občerstvení McDonald's v newyorském Bronxu prodal spolu se dvěma cheeseburgery, porcí hranolků a sodou také kokain. Policejní složky dostaly na Guerrera tip, muž nyní čelí sérii obvinění. O nezvyklé události informoval deník Daily Mail.

Foto: Office of the Special Narcotics Prosecutor

V jedné z poboček McDonaldu v newyorském Bronxu manažer spolu s občerstvením prodával i kokain.

Článek

Tajné vyšetřování, které neslo název „Operace Menu“, údajně trvalo tři měsíce, během nichž mezi Guerrerou a policistou v utajení proběhlo celkem osm obchodů.

Minimálně dvakrát došlo k prodeji u pultu, drogy muž v těchto případech umístil do sáčku určeného na sušenky, ke kterému přidal dva cheeseburgery, sodu a hranolky. Jedenkrát si policista dávku kokainu vyzvedl na záchodech. Drogy prý Guerrera ukrýval v dávkovači na mýdlo. V ostatních pěti případech se prodej odehrál na parkovišti před restaurací.

Dávky se podle policie postupně zvyšovaly, přičemž ta poslední obsahovala sto gramů kokainu. Celková hodnota drog se vyšplhala na neuvěřitelných 10 900 dolarů (asi 240 tisíc korun).

Prokurátorka Bridget Brennanová v prohlášení uvedla, že jednání podezřelého bylo natolik očividné, že by bylo komické, kdyby se jim muže nepodařilo zatknout.

„Objednávání 'coke' (v překladu cola, ale i kokain) mělo během nočních směn v tomto McDonaldu zcela jiný význam,“ dodala.

V McDonaldu pracoval již osm let

Policisté u muže doma nalezli 200 gramů kokainu a hotovost 5300 dolarů (asi 117 tisíc korun). Následně zadrželi i jeho čtyřiadvacetiletou přítelkyni Leidy Cabral Castillovou, se kterou má malého syna. Guerrero v restauraci pracoval už osm let, nyní však bude muset skončit, neboť společně se svou partnerkou čelí obvinění z držení ilegálních látek a nezákonného zacházení s dítětem.

„Chování tohoto zaměstnance je nepřijatelné a v žádném případě nemůže být v mém podniku akceptováno,“ řekl majitel pobočky Tony Rodriguez.

Reklama

Výběr článků

Načítám