Hlavní obsah

Malý Brit je na 1770 kilometrů dlouhé cestě na kole

Osmiletý Harry Peksa z britského Wokinghamu je na více než měsíční charitativní cestě na kole napříč Británií, aby vybral peníze na zvířecí nemocnici, především pro ježky, píše web stanice BBC.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Se svým otcem Nickem Peksou vyrazil na cestu z jihoanglického městečka Land's End. Na samý vrcholek hlavního britského ostrova, do 1770 kilometrů vzdáleného John O'Groats v severním Skotsku, plánují dorazit po 34 dnech.

Lásku k malým zvířatům s ostny si Harry vypěstoval díky svému plyšovému ježkovi jménem Hedgy a také při pozorování skutečných ježků v zahradě.

Na nemocnici pro divoká zvířata Tiggywinkles chce během své cesty vybrat 5000 liber (asi 144 tisíc korun). Pro tutéž organizaci už Harry peníze vybíral dříve, když podnikl na kole 160kilometrovou charitativní cestu.

Harry řekl, že je nadšený z reakcí a podpory, kterou s otcem na internetu získali, když začali svoji cestu dokumentovat na Facebooku. S otcem z Land's End vyrazili minulý týden.

Chození kolem domu vyneslo stoletému muži rytířský titul

Koktejl

Harry a Nick plánují ujet mezi 50 a 60 kilometry denně a doufají, že do John O'Groats na severním výběžku Skotska dorazí k 23. srpnu.

Reklama

Výběr článků

Načítám