Hlavní obsah

Majitel zaplatí tisíce za chrápajícího psa

Novinky, Ananova

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BUKUREŠŤ

Psi štěkají, vyjí, sem tam někoho i kousnou, ale když chrápají, tak to je příliš. Myslí si to alespoň rumunský soud, který dal za pravdu nájemníkům jednoho z domů v městě Cluj Napoca. Ti si stěžovali, že kvůli hlasitě chrápajícímu čtyřnohému stvoření nemohou v noci spát. Neapolský mastin Sumo je totiž stejně hlučný jako leckterá poplašná zařízení.

Článek

"Představte si, že každý den usínáte a vedle vás běží naplno alarm. Jste nervózní, nedokážete se soustředit a majitel psa s vámi nechce o problému mluvit. Člověk by se z toho opravdu zbláznil," svěřil se rumunskému deníku Evenimentul Zilei nájemník Iuliu Popa. Dodal, že v minulosti si na problém stěžovaly úřadům další dvě osoby, ale nepochodily.

Klid nájemníkům přineslo až přezkoušení hladiny hluku v domě. Neúprosné přístroje skutečně naměřily více decibelů, než je pro zdraví lidí únosné. Jelikož majitel Suma Varga Attila odmítl vše řešit, dostal pokutu v přepočtu pět tisíc korun. Navíc musí do několika dní najít svému miláčkovi nový domov.

Attila však případné stěhování psa tvrdohlavě odmítá. "Dva své drobečky už jsem už odstěhoval na venkov. Sumo je můj nejoblíbenější, toho se prostě nezbavím," uvedl pevně. Nyní jsou všichni v domě zvědaví, jak úřady přestěhování téměř sedmdesát kilogramů vážícího psa v případě nutnosti z pozice síly zajistí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám