Hlavní obsah

Madonna chystá 5 knih pro děti

– LONDÝN
Novinky, Lenka Hloušková, ANANOVA

Zpívá, hraje ve filmu a nyní píše knihy pro děti. Američanka Madonna (44) se rozhodla prorazit po koncertních sálech i na knižních pultech. Smlouvu se světoznámým nakladatelstvím Penguin (Tučňák) zatím podepsala na 5 děl. První z nich - Anglické růže - má vyjít už v září.

Foto: Karel Kavička
Článek

Madonna má s psaním zkušenosti už z počátku 90. let. Tehdy ale výrazně uspěla s poněkud jiným žánrem, až pornograficky laděnou erotikou. Kniha Sex obsahující hanbaté obrázky se stala doslova hitem a po celém světě se jí prodaly miliony kusů.Nyní hodlá diva svou tvorbu výrazně zjemnit, vrhla se na psaní pro děti.

Anglická růže má být podobná Málému princi

Například dílko Anglické růže má být vystaveno na stejném modelu jako legendární Malý princ - opět půjde o rozhovor lišky a malého prince. Nakladatelství odmítlo sdělit, kolik Madonně za knihy určené dětem od 6 let celkově vyplatí. Každé z děl ale prý zcela jistě doprovodí ilustracemi nejlepších malířů dneška. Ředitel společnosti John Makinson si nemůže práci se zpěvačkou vynachválit a tvrdí, že její příběhy "podmaní všechny děti na celém světě".

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám