Hlavní obsah

Maďar ztratil 291 tisíc, poctivý důchodce je odevzdal policii

Právo, ivi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Muž z maďarského města Békéscsaba na jihovýchodě země chtěl koupit nemovitost a vybral z banky větší obnos v hotovosti. Cestou na setkání s prodejcem nemovitosti ale ztratil čtyři miliony forintů (přes 291 tisíc korun), které našel důchodce a odevzdal je na policii.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Jak informoval web beol.hu, muž měl u sebe přesně nespecifikovaný obnos peněz a čtyři miliony forintů ztratil, když telefonoval prodejci nemovitosti a domlouval s ním místo schůzky. „Prodejci nemovitosti odevzdal peníze, ale ten ho upozornil, že částka nesedí,“ uvedl web.

Zoufalý muž začal peníze hledat, ale neúspěšně. Nakonec zašel na místní policii. „O penězích nic neřekl, ale informoval se, zda jsou bezpečnostní kamery v ulici, kde předpokládal, že peníze ztratil. Policisté se hned zeptali, proč ho to zajímá?“ konstatoval web beol.hu.

Muž se vzápětí přiznal, že v té ulici ztratil čtyři miliony forintů. Vyšlo najevo, že peníze odevzdal na policii poctivý důchodce.

Rodina našla u silnice milion dolarů v hotovosti

Koktejl

Totožnost muže si policie ověřila na základě dokladu, který se našel u bankovek, který potvrzoval, z které banky byly peníze vybrány. Policie kontaktovala zmíněnou banku a ta výběr i totožnost muže potvrdila. Peníze se tak díky důchodci vrátily původnímu majiteli. O případném návrhu nálezného poctivému důchodci web neinformoval.

Anketa

Pokud byste našli podobnou sumu peněz, co byste dělali?
Poctivě bych nález odevzdal
75,4 %
Nález patří nálezci, peníze bych si ponechal
8,8 %
Nevím. Záleželo by na konkrétní situaci
15,8 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 570 čtenářů.

Reklama

Výběr článků

Načítám