Hlavní obsah

Lyžař vymyslel, jak se projet bez námahy i po rovině

ČTK, zkr, Novinky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Paříž

V Paříži napadlo minulý týden rekordní množství sněhu, čehož mnozí využili k zimním sportům. Lyžařského nadšence Antoinea Taillefera však nečekaně bohatá sněhová nadílka inspirovala ke zcela originálnímu způsobu lyžování. Na záda si nasadil paramotor a na sjezdových, lyžích se tak bez námahy projížděl po rovné ploše u Bouloňského lesíku, uvedla agentura Reuters.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Lyžař se proháněl po parku na lyžích s vrtulí na zádechVideo: Reuters

 
Článek

Rychlostní ježdění, které kombinuje paragliding se sjezdovým lyžováním, se běžně provozuje ve francouzských horských střediscích. Nikoli však ve veřejných parcích v hlavním městě. Taillefer, který vyrazil do terénu 7. února, na svých nových lyžích za pomoci motorem poháněné vrtule dosáhl rychlosti až 90 kilometrů v hodině.

„Je to úžasný pocit, protože můžete dělat obloučky na rovné ploše a cítíte, že jste poháněn pomocí ovladače v ruce. A to je něco, co při lyžování běžně nezažijete,“ popsal své pocity pařížský podnikatel.

Ovládat rychlost umožňuje lyžaři právě ruční spínač propojený s paramotorem. Do jeho nádrže se vejde 12 litrů paliva, což vydrží zhruba na tři až čtyři hodiny.

Lyžování na Montmartru

V improvizovanou sjezdovku se po přívalech sněhu ve středu proměnil pařížský kopec Montmartre a rovněž schody u slavné katedrály Sacré-Coeur. Zimní radovánky dvacítky lyžařů a snowboardistů ale nakonec po několika hodinách ukončila policie.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Lyžaři sjezdují na schodech u katedrály Sacré-Coeur Video: Reuters

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám