Hlavní obsah

Lysohlávky mají pomoci v boji proti rakovině

Novinky, Famous
LONDÝN

Britští vědci připravují první klinické testy zaměřené na houby lysohlávky. Výtažky z halucinogenní houby by mohly v budoucnosti pomoci v boji proti rakovině.

Článek

Léky s obsahem řady látek z exotických hub mají podle lékařů velmi prospěšné účinky především u pacientů s rakovinou žaludku a střev v Číně a Japonsku a dalších dálnovýchodních zemích.

Evropští pacienti ale z léčivých účinků lysohlávek prozatím příliš těžit nemohli, protože západní svět prozatím tradiční východní léčitelské metody neuznává. Britové se nyní snaží dokázat, že lysohlávky nejsou nebezpečné a že mohou být zdraví prospěšné.

"Byl bych rád, kdyby byly veškeré testy hotové do konce roku. Není žádný důvod, aby nebyla léčiva z lysohlávek schválena. Nemají žádné vedlejší účinky," řekl vedoucí výzkumného týmu Bjorn Kristiansen. "Léky z lysohlávek mají velký pozitivní vliv na imunitní systém, ale v našich oblastech světa nejsou známy."

Finálních lék proti rakovině se získává fermentací a v tabletkách jsou obsaženy výtažky z hub shiitake, maitaki, enoki a hlívy ústřičné.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám