Hlavní obsah

Lupiči ve Francouzské Guyaně se vloupali na četnickou stanici

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Strážci zákona ve Francouzské Guyaně zadrželi při zátahu v lese sedm mladíků, kteří se zde skrývali poté, co se pokusili vykrást četnickou stanici.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

O případu informovala agentura AFP s odvoláním na velitelství četníků ve francouzském zámořském území v Jižní Americe. Vlastní zločin se odehrál ještě minulý týden, v noci ze čtvrtka na pátek, kdy mladíci pronikli do areálu četnických kasáren v Matoury, což je předměstí správního střediska Cayenne.

„Přišli lesem, který je za stanicí, a přelezli přes plot,“ řekl velitel četnictva v Guyaně generál Jean-Christophe Sintive. Mladíci se pak pokoušeli dostat do garáže, kde je mimo jiné několik skútrů zabavených kvůli různým přestupkům.

Ale při svém počínání nadělali hluk a také spustili poplašné zařízení, takže vzápětí byli na místě i četníci. Podezřelí se dali na útěk a schovali se v lese.

Četníci podle generála celou oblast nejprve uzavřeli, než ji s příchodem denního světla a posil prohledali, a to i za pomoci vycvičených psů a vrtulníku, a tak zakrátko všechny podezřelé dopadli. Mladíky čeká příští měsíc soud a hrozí jim trest za pokus o krádež za přitěžujících okolností.

Zloděj nechal v obchodě platební kartu, aby mohl zaplatit později

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám