Hlavní obsah

Lupiče vyhnalo z domu příšerné skřehotání papouška, nakonec utekli bez lupu

Novinky, Dagmar Plecháčová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Dosud možná nikoho nenapadlo, že by se jako domácí hlídači dali využívat kromě psů i papoušci. Jeden takový se jménem Kuzya ruského překladatele Gennadiho Kurkula však překvapil i svého majitele, když hlasitým skřehotáním prozradil zloděje, kteří se nad ránem vloupali do jeho domu v Londýně. Ti se zvuků a hrozícího prozrazení lekli natolik, že stačili sáhnout pouze po tlumočníkově peněžence, ale víc ukrást nestihli.

Foto: Profimedia.cz

Papoušek dokáže být mnohem hlasitější než pes, někdy se chová i jako domácí hlídač.

Článek

„Muselo být okolo 4. hodiny ranní, když jsme uslyšeli Kuzyu spustit děsný křik. Hluk, který vydával, musel zloděje vystrašit, protože rychle utíkali ven z domu. Myslím, že to muselo být slyšet po celém městě,“ uvedl Kurkul.

„Je to fantastický pták. Následuje mě skoro při každém kroku stejně jako pes,“ pokračoval majitel šikovného papouška, který mu svým křikem zřejmě zachránil majetek v domě.

Jméno Kuzya znamená v překladu ‚duch domu‘, což se vzhledem k jeho ochranářskému cítění vůči obydlí jeho pána potvrdilo. Gennadi Kurkul tak přišel pouze o svou peněženku, která v domě ve chvíli vloupání neznámých pachatelů ležela na viditelném místě.

Londýnská policie však po zlodějích ze středečního brzkého rána stále pátrá. Zároveň varovali všechny místní obyvatele, aby dbali na pečlivé uzavření oken a dveří.

Reklama

Výběr článků

Načítám