Hlavní obsah

Los skočil batoleti do postýlky

Právo, aa

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KOKKOLA

Mladí losi jsou stejně jako mládež v pubertě - plni chuti a energie a zkušenosti žádné. Jednoho takového losího mladíka zvědavost přivedla až do dětské postýlky.

Foto: Milan Turek

Úštěcká šatlava

Článek

"Seděli jsme v obývacím pokoji a najednou z ničeho nic slyšíme strašlivý rachot a hlomoz," svěřila se finskému listu Ilta-Sanomat paní Mari Lahtiová ze západofinského města Kokkola se svým čerstvým zážitkem.

"S obavami jsme otevřeli dveře od ložnice - a na naší posteli se potácel los." Zvíře, postrádající pevnou půdu pod nohama, se zřejmě lidí zděsilo stejně jako oni jeho.

Paroháč se konečně vymotal z pokrývek a vyskočil, jenže přímo do dětské postýlky. "Naštěstí jen trochu škrábl syna do tváře," řekla Lahtiová. Los ještě jednou proběhl celou ložnicí a pak proskočil zavřeným oknem na ulici.  

Vydávají se na výzvědy

Zatímco manželé zalarmovali policii, službukonajícímu důstojníkovi Erkki Kerolovi přišla celá věc logická. Je léto a losi využívají příhodného počasí k výzvědným toulkám. V důsledku finských urbanistických zásad ani Středoevropan, natož los, často nepozná, kde začíná les.

"Tyhle vilky mají okna skoro až od úrovně okolní půdy," vysvětlil policista. "Toulající se zvíře zahlédne v okně vlastní odraz, pomyslí si, že vidí jiného losa, a jde za ním. A když ho pak vyplaší lidé, jančí."

Reklama

Související témata:

Související články

Zaplatí tisíce za močení před barem

Bohatý finský obchodník si vykoledoval pokutu ve výši 1 888 eur (asi 62 tis. Kč) za to, že se vymočil na zem před barem ve městě Tampere ve střední části země....

Výběr článků

Načítám