Hlavní obsah

Londýnská kavárna vám do pěny v kávě vyobrazí portrét

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kavárna The Tea Terrace dostala latté art, tedy techniku kreslení obrazců do kávové pěny, na zcela jinou úroveň. Nabízí totiž kávu s názvem „selfieccino“, do jejíž pěny tamní baristé pomocí speciálního přístroje vyobrazují portréty návštěvníků.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Londýnská kavárna vám do pěny v kávě vyobrazí portrétVideo: Reuters

 
Článek

Agentura Reuters uvedla, že londýnská kavárna je prvním evropským podnikem, který kávu s pěnou v podobě portrétu nabízí.

Zákazníci se musejí nejprve vyfotit a baristům fotku zaslat prostřednictvím mobilní aplikace. Následně si mohou vybrat mezi cappuccinem a horkou čokoládou.

Snímek je následně nahrán do takzvaného „Cino“ zařízení, jež portrét zákazníka přenese na kávovou pěnu. Celý proces trvá zhruba čtyři minuty, cena kávy se v přepočtu pohybuje kolem 170 korun.

Selfieccino je v kavárně v prodeji od soboty a u návštěvníků se těší velké oblibě. Majitelé doufají, že se z novinky stane hit a uchytí se po celém světě.

Reklama

Výběr článků

Načítám