Hlavní obsah

Litevský exekutor vymáhá pohledávky s pomocí čarodějnice

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

VILNIUS

Ve středověku by se musela ukrývat a hrozila by jí krutá smrt, teď se však obávaná pobaltská čarodějnice Vilija Lobaciuvienová těší velké úctě a dokonce získala lukrativní práci. Najala si ji jedna litevská exekuční společnost, která s pomocí jejích kouzel a zaklínadel vymáhá pohledávky u neplatících firem i jednotlivců.

Článek

„Jsou zde určití lidé, kteří využívají této krizové situace a odmítají platit bankám a jiným společnostem,“ tvrdí Amantas Celkonas, ředitel Skolu Isieskojimo Biuras, úřadu pro vymáhání pohledávek.

„Naše nová zaměstnankyně jim pomůže lépe pochopit celou situaci, znovu si rozvážit, co je správné a co špatné, a chovat se podle toho. My ale také budeme pomáhat těm, kteří jsou skutečně v problémech a trpí psychicky ze svého bankrotu a depresí,“ dodal Celkonas.

Lobaciuvienová se popisuje sama jako „hlavní litevská čarodějnice“ a je ve své  zemi proslulá čtením budoucnosti a zaklínadly.

„Jsem svobodnou občankou a můžu dělat, co chci. Jsem moc ráda, že někdo mou pomoc potřebuje a udělám cokoli, abych mohla druhým lidem pomáhat,“ tvrdí třiapadesátiletá čarodějka.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám