Hlavní obsah

Líný Američan předstíral smrt své matky, aby nemusel do práce

Novinky, Jakub Kynčl

Američan Scott Bennett ukázal, že jeho snaha vyhnout se pracovní docházce je nehynoucí. Proto tedy nechal zhynout, alespoň tedy fiktivně, svou matku. V místních novinách nechal dokonce vytisknout její nekrolog a v práci následně požádal o placené volno, na které by měl v takovém případě ze zákona právo.

Foto: Profimedia.cz

Muž si vymyslel úmrtí své matky, jen aby nemusel do práce. Ilustrační foto

Článek

Muž si ovšem dost dobře nepropočítal, co může vydáním nekrologu vyvolat. Příbuzní ženy totiž začali do pensylvánského deníku Jeffersonian Democrat okamžitě volat, že je naživu a daří se jí dobře. Dokonce i sama žena posléze navštívila redakci, aby dokázala, že opravdu žije.

Pětačtyřicetiletý Bennett si svým hloupým nápadem však pořádně zavařil. Tamější policisté ho obratem obvinili z podvodu a překvapivě i rušení veřejného pořádku.

"Mrtvá" žena měla pro novináře pochopení

Editor novin Randy Bartley podotkl, že úmrtní oznámení přijal v dobré víře, protože do uzávěrky nestíhal ověřit náležitosti pohřbu. Dodal však, že žena byla velmi shovívavá.

Tamější policejní velitel Ken Dworek pak už jen dodal, že Bennett nechal otisknout nekrolog proto, aby se mohl beztrestně vyhnout práci. Místo toho však bude pravděpodobně čelit vyhazovu.

Reklama

Výběr článků

Načítám