Hlavní obsah

Lidem v Kansasu dva měsíce nechodila pošta. Kvůli zlému psovi, kterého nikdo neviděl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Obyvatelé jednoho obytného bloku v Kansas City nedostávali dva měsíce poštu do svých schránek. Doručovatelé odmítli do této oblasti vstupovat kvůli zuřivému psovi, kterého však místní obyvatelé nikdy neviděli.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Americká pošta zastavila doručování zásilek do jedné čtvrti v kansaské části Kansas City 29. dubna letošního roku, protože doručovatelé se báli agresivního psa, který se v této oblasti pohyboval. Podle lidí, kteří tam žijí, však takový pes pravděpodobně nikdy ani neexistoval, protože jej nikdo nikdy neviděl.

„Každé ránu tu venčím svého psa a ničeho jsem si nevšimla,“ řekla lokální větvi televize Fox místní obyvatelka Lisa Whiteová, podle níž žádného psího zuřivce nikdy nezaznamenali ani její sousedé.

Pošťáci nicméně i tak dva měsíce nechávali zásilky ve sdružené schránce na okraji údajně nebezpečné oblasti. Mluvčí americké pošty Mark Inglett však tento týden bez dalších podrobností oznámil, že se doručování opět vrací do normálu.

Vedení americké poštovní služby zároveň tento měsíc zveřejnilo, že v roce 2022 psi napadli 5300 jejích zaměstnanců. V seznamu 25 měst, která jsou v tomto ohledu nejnebezpečnější, se Kansas City umístilo na desátém místě. Jde však o tu část aglomerace, která leží ve státě Missouri, zatímco Kansas City z Kansasu v tomto přehledu vůbec nefiguruje.

Dopis z roku 1916 nakonec došel, i když někomu úplně jinému

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám