Hlavní obsah

Lidé rozhodují on-line, jak silné elektrošoky má dostat kontroverzní umělec

Novinky, Dagmar Plecháčová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sofie

Kontroverzní ruský umělec Oleg Mavromati nechává rozhodnout veřejnost o svém osudu a v nejčernějších scénářích by ho to mohlo stát i život. Mavromati vyzval všechny uživatele internetu, aby hlasovali, zda si zaslouží žít či zemřít. Pokud jich více uvede, že by měl zemřít, nechá do sebe pouštět elektrické šoky, přičemž pět by jich zřejmě bylo smrtelných.

Článek

Mavromati byl totiž za jeden ze svých dřívějších kousků, kdy se nechal ukřižovat jako Ježíš, obviněn v rodném Rusku z podněcování rasové nesnášenlivosti a popudil proti sobě spoustu lidí, především církevních představitelů. Aby předešel trestnímu stíhání, utekl do Bulharska.

Umělec se však nyní ptá, zda je vinen a měl by zemřít, či se ničím neprovinil, a měl by tak zůstat žít. Na svých webových stránkách vyzývá všechny, aby o jeho osudu rozhodli. Každý hlasující se nejdřív musí přihlásit, hlasy se sčítají každý den od 18. do 23. hodiny večer, kdy umělec také on-line prostřednictvím webové kamery odpovídá na dotazy lidí na chatu.

Chce si udělat sociologický průzkum

Na svém webu umělec uvádí, že pokud záporné hlasy převýší ty pozitivní, dostane elektrický šok o síle 600 tisíc voltů trvající jednu vteřinu. Délka dalších se přitom zvyšuje.

Čtvrteční večer je posledním, kdy je možné o jeho osudu rozhodovat on-line. Jako důvod celého pošetilého činu Mavromati uvedl, že jen chce zjistit, zda ho lidé nechají žít nebo ne. Chce si prý udělat pouze takový svůj sociologický průzkum.

Reklama

Výběr článků

Načítám