Hlavní obsah

Letištní kontrola svlékla klauna skoro do naha

Novinky, jky
BIRMINGHAM

Dělat klauna není lehké povolání. Můžete se snažit dělat dětem radost sebevíc, ale vždy to má nějaký háček. Své by o tom mohl povídat 60letý britský klaun Dave Vaughan, který cestoval s postiženými dětmi, aby je rozveseloval. Letištní kontrola si na něj tak trochu zasedla a dopřála mu "speciální péči".

Článek

Dave Vaughan byl na birminghamském letišti oblečený jako typický klaun, zahalen do barevného oblečení, obutý do obrovských bot a s blikající policejní helmou. To se ovšem ani trochu nelíbilo tamějším bezpečnostním pracovníkům, kteří ho přiměli vysvléct se a odevzdat jim část svého klaunského vybavení.

Klaun samozřejmě začal při průchodu detektorem pípat, a tak ho museli bezpečnostní pracovníci prohlédnout. Kromě toho, že mu zabavili jeho plastová pouta, pracovníci ještě dobře prozkoumali jeho plastické nůžky, umělý fotoaparát, srandovní brýle a další propriety.

Aby toho nebylo málo, tak se nakonec muže rozhodnuli svléknout do spodního prádla, jelikož se ani jeho kalhoty nechtěly přátelit s detektorem a projít jím bez potíží.

Bylo to tak trošku trapné

Muž tomu svým přístupem ovšem zřejmě také zrovna nepřidal. "Ukázal jsem jim svou klaunskou policejní průkazku, která o mně uvádí, že jsem členem oddělení kriminálního šílenství, ale mám takový pocit, že to tomu úplně nepomohlo," uvedl pobaveně Vaughan.

"Rozhodně jsem nepředstavoval žádnou teroristickou hrozbu nebo bezpečnostní riziko. Jsem prostě jen dětský šašek oblečený jako vtipný policista. Abych byl upřímný, bylo to tak trošku trapné, jak jsem si musel sundávat své boty, kalhoty, blikající policejní helmu a další věci - bylo toho hodně," dodal Vaughan.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám