Hlavní obsah

Letadlo muselo nouzově přistát kvůli zápachu kari

Novinky, jky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BĚLEHRAD

Letadlo společnosti British Airways muselo nouzově přistát poté, co se na palubě letadla rozhostil podivný zápach. Cestující se báli, že může jít o teroristický útok toxickým plynem. Let z Bělehradu do Londýna tak musel změnit svou trasu a urychleně se vracel zpět do Bělehradu, kde přistál za speciálních opatření.

Článek

Oficiální vyšetřování na letišti Nikoly Tesly v srbském hlavním městě Bělehradě však došlo k názoru, že zápach byl způsoben pouze výpary, které se dostaly na palubu z obřího kontejneru s kořením kari, který byl v zavazadlovém prostoru.

"Zápach se opravdu rozšířil z velkého balení kari," potvrdil srbský ministr pro ochranu životního prostředí. Nejdříve se záchranáři obávali, že může jít o nějakou kyselinu či chemikálie, které letadlo také převáželo. Chemikálie (sodium selenit Na2SeO3) ovšem zůstaly neporušené a bezpečnost letadla neohrožovaly.

Několik desítek pasažérů po nouzovém přistání na speciální bezpečnostní runway v Bělehradě z letadla uteklo. Záchranáři v plynových maskách pomohli křičícím pasažérům ven z letadla a teprve poté se vydali hledat co za zápachem stojí. Po několika minutách se zjistilo, že za něj mohl pouze velký náklad žlutavého koření.

Reklama

Výběr článků

Načítám