Hlavní obsah

Lesníci špatně zkoordinovali stržení stromu, spadl přímo na dům

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pozor, padá strom! Ale ne tam, kam by měl. Vyprávět o tom mohou aktéři i svědci dramatické události ve městě Ballia v indickém státě Uttarpradéš, kde se technici s pomocí lan snažili na ulici strhnout k zemi překážející dřevinu. Ta ale dopadla na dům a zranila dvě ženy.

Stržení stromu v indické Balii nevyšlo podle plánu techniků.Video: AP

 
Článek

Vzrostlý strom podle serveru Free Press Journal musel uvolnit cestu stavbě nové čtyřproudé silnice. Lesní technici proto připravili lana, bagr a traktor, aby jej vytrhli ze země.

Vše ale špatně zkoordinovali. Přestože táhli strom zbavený větví k uvolněnému prostoru na ulici, kmen si vzhledem ke svému náklonu a tíze zvolil jiný směr - přímo na jeden z přilehlých domů.

Zfušovaná akce z konce února se málem stala osudnou dvěma ženám, které se v nepravou chvíli nacházely na nesprávném místě. Vyvázly „jen“ se zraněními, s nimiž však musely do nemocnice.

Svědci jim okamžitě přispěchali na pomoc a vyprostili je z trosek zřícené stavby. Hrozivě vypadající incident vyšetřuje policie.

Argentinec se při bouři ukrýval pod stromem, zasáhl ho blesk

Koktejl

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám