Hlavní obsah

Argentinec se při bouři ukrýval pod stromem, zasáhl ho blesk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

O tom, že se podruhé narodil, může vyprávět šestadvacetiletý Argentinec, který se při bouřce schoval pod strom, kde jej zasáhl blesk. Utrpěl popáleniny na pětině povrchu těla, ale přežil.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Nešťastná událost se podle listu La Unión odehrála ve městě Villa Mercedes v centrální Argentině jednu lednovou sobotu kolem půl čtvrté ráno, když se mladý muž vracel domů od kamaráda. Na hlavním náměstí potkal jiné čtyři přátele, s nimiž se pustil do hovoru, když se strhla bouře a začalo hustě pršet.

Skupinka se ukryla pod vzrostlým stromem, čímž však udělala přesně to, od čeho odborníci v podobných situacích silně odrazují. Strom přitáhl blesk, který mladého muže zasáhl.

Ten zkolaboval a zůstal ležet na zemi, zatímco jeho kamarádi z místa zděšeně utíkali. Když se vzpamatovali z paniky, zavolali záchrannou službu, která zasaženého převezla do nemocnice.

Lékaři označili jeho stav za „stabilní“, přestože pacient utrpěl popáleniny na 20 procentech těla, mj. na stehnech, břiše, na krku a pažích.

Podle mužovy sestry zasáhl výboj bratra zřejmě proto, že měl kolem krku řetízek. „Přátelé říkali, že když se vrátili, aby mu pomohli, vypadal jako mrtvý,“ uvedla žena.

Poslední věc, kterou si mladý muž pamatoval, když se probral v nemocnici, prý bylo, že zahlédl bílé světlo. „Na nic si nepamatuji. Díky Bohu, že jsem tady. Nic jsem necítil. Zhaslo mi světlo a já se probudil v nemocnici,“ popsal svůj příběh mladý muž.

Pacient mezitím opustil jednotku intenzivní péče. Kvůli popáleninám ale bude potřebovat ještě měsíce rekonvalescence.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám