Hlavní obsah

Lékařka zapomněla diamantový prsten v pracovním oděvu, našel se v jiné nemocnici 160 kilometrů daleko

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lékařka v anglické nemocnici si před zákrokem dala svůj diamantový prsten do kapsy pracovního úboru, ale pak na něj zapomněla. Už se s ním nadobro rozloučila, ale drahý dárek od manžela se za pár dnů zázračně objevil v jiné nemocnici.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Anestezioložka Radhika Ramasamyová pracuje v nemocnici v anglickém městě Bury St Edmunds v hrabství Suffolk. Na konci minulého roku se připravovala na zákrok a před ním si sundala svůj diamantový prsten a strčila jej do kapsy pracovního úboru.

Tam jej však zapomněla a oděv odevzdala k vyprání i s prstenem v kapse. Ale ke vší smůle to zjistila až druhý den. „Ale to už byl víkend, takže jsem to nahlásila až v pondělí,“ uvedla Radhika Ramasamyová.

Zároveň podle webu Fox News dodala, že již ani neživila naději, že by se s prstenem ještě někdy shledala. A pokud ano, tak by po vyprání určitě byl ve velmi žalostném stavu. Ale šperk nakonec jako zázrakem zůstal pevně zasunutý v kapse a peklo prádelny přestál bez úhony.

Metaři prohrabali 20 tun odpadků, aby našli vyhozený snubní prsten

Koktejl

Jako první to o několik dnů později zjistil jiný anesteziolog Suraj Shah, když mu při oblékání pracovního oděvu prsten vypadl na zem. Kuriozní však je, že se tak stalo v Londýně, v nemocnici vzdálené zhruba 160 kilometrů od pracoviště Radhiky Ramasamyové.

Suraj si nejprve myslel, že prsten patří někomu z jeho nemocnice, ale tam nikdo takovou ztrátu ani nález nehlásil. Techničtí pracovníci nemocnice tak oslovili prádelnu, kterou toto zdravotnické zařízení využívá, a tam se zjistilo, že prsten hledá lékařka ze Suffolku.

Za dalších pár dnů se pak Suraj s Radhikou setkal a prsten jí předal. „Je to důkaz, že lidé jsou poctiví, a já chci moc poděkovat všem, kteří se na tom podíleli,“ vyjádřila lékařka svůj vděk.

Prsten za 18 milionů ztracený v luxusním pařížském hotelu Ritz se našel v sáčku od vysavače

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám