Hlavní obsah

Legendární sušenky mají svůj vlastní bunkr na přežití apokalypsy

Michael Švarc, Michael Švarc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V případě, že by Zemi zasáhl meteorit, má Oreo pojistku, jak zachovat své sušenky pro další generace. Na Špicberkách nechala firma vybudovat malý bunkr, do kterého výrobek schovala. Trezor nápadně připomíná vstup do globální semenné banky, která se na norském souostroví rovněž nachází.

Foto: Profimedia.cz

Sušenky Oreo (ilustrační foto)

Článek

Společnost bunkr pro sušenky představila v souvislosti s asteroidem 2018VP1, který koncem října prolétal kolem Země, uvádí server New York Post. Přestože nebyl ani tak veliký, aby přežil případný průlet atmosférou a způsobil škody, v Oreu nechtěli nechat nic náhodě.

„Každá sušenka je zabalená ve speciální ochranné fólii, která je ochrání od teplot v rozpětí minus 62 stupňů až 148 stupňů Celsia,“ uvedla společnost na Twitteru. Kromě samotných sušenek jsou v trezoru uloženy také zkumavky se sušeným mlékem, které lze v případě nouze smíchat se sněhem a v tekutině už pak mohou případní strávníci sušenky máčet.

Bunkr navrhl architekt Markus Thorland a stojí, co by kamenem dohodil od globální semenné banky. V té jsou uchovány miliony semen rostlin pro případ, že by Zemi zastihla jakákoli krize.

Společnost Oreo zveřejnila také video, aby ukázala, že její bunkr není jen pouhým vtípkem. Trezor se na Špicberkách skutečně nachází, k dispozici jsou i přesné souřadnice (78°08’58.1″N, 16°01’59.7″E), podle kterých ho lze na mapě vyhledat, píše server Noise Trend. Zámek je ale prý kódovaný, to aby sušenky skutečně přečkaly případnou apokalypsu.

Reklama

Výběr článků

Načítám