Hlavní obsah

Labuťák způsobil na plzeňském nádraží pozdvižení

Právo, Patrik Biskup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PLZEŇ

Labutí samec zůstal v sobotu odpoledne uvězněný na hlavním nádraží v Plzni. Z pasti se ho podařilo vysvobodit až přivolaným ekologům z místní záchranné stanice ptactva. Pták sledoval cvrkot na nádraží z laminátového přístřešku nad druhým nástupištěm, kde zřejmě nouzově přistál.

Foto: archiv PČR

Z domovní prohlídky

Článek

"O pomoc nás požádala policie. Nejprve jsem si myslel, že jde o nějaký žert, ale po příjezdu na místo jsme zjistili, že labuť skutečně pochoduje na střeše mezi trolejemi. Je vůbec zázrak, že tam bez úhony přistála. Patrně ji tam zanesl silný vítr. Kdyby znovu vzlétla, znamenalo by to pro ní skoro jistou smrt," řekl vedoucí záchranné stanice Karel Makoň.

Podle něho vysvobození opeřence nebylo vůbec jednoduché. "Nedalo se k němu rychle přiblížit, protože hrozilo, že se slabý přístřešek pode mnou propadne. Musel jsem k němu jít pomalu, ale pták si stále držel odstup. Nakonec se ho podařilo chytit pomocí teleskopické tyče," dodal Makoň.

Labuťáka ochránci přírody vypustili na zimoviště vodních ptáků na Berounku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám