Hlavní obsah

Kyjev zakázal chov dobytku v obecních bytech

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KYJEV

Chovatelé hospodářských zvířat v ukrajinském hlavním městě Kyjevě mají po ptákách. Ne že by jim nové nařízení vydané tamějším zastupitelstvem vysloveně zapovídalo chovat doma zpívající němou tvář, jenom bude napříště zakázáno držet si prasata, krávy a jinou havěť v obecních bytech.

Foto: Město Bohumín

Miroslav Andrejovský

Článek

Kyjevské radní vedlo k radikálnímu opatření zděšení z výsledků nedávného průzkumu, podle něhož lidé přímo v obecních bytech chovají téměř 3000 prasat, 500 kraviček a 1000 koz, o kuřatech či králících ani nemluvě. Chlívky, kotce a kurníky přitom běžně nahrazují většinou balkóny, předsíně, koupelny a kupodivu i ložnice.

Jak uvedl list Zverskie Novosti, nové nařízení vystoupilo v platnost tento týden a za jeho nedodržování hrozí provinilcům vysoké pokuty. Podle městských činitelů nejsou byty a zvláště balkóny uzpůsobeny na těžká domácí zvířata, jejichž moč navíc budovám značně škodí.

Nájemníkům se ale zákaz hrubě nelíbí: zvířátka jim prý v zimě pomáhají udržovat byty v teple a jsou pro ně nejen zdrojem potravy, ale i hnojiva na zahrádky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám