Hlavní obsah

Kvůli vojně si Íránec nechal vytrhat zuby

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

TEHERÁN

Osmnáctiletý Íránec si nechal od zubaře vytrhat patnáct zubů v domnění, že tak nebude muset dokončit vojnu. Ta v zemi trvá celkem dva roky, mladík již absolvoval sedm měsíců, napsal internetový server Daily Times.

Foto: Jana Matějíková

farmářské trhy - zabuijačka

Článek

Mladík pochází z města Karaj, které se nachází nedaleko Teheránu. Jeho identita však zůstala utajena. Každopádně se ví, že měl již dost vojenských povinností, které už přes půl roku plnil. Nedokázal si představit, že na vojně zůstane dalších sedmnáct měsíců. Doufal, že se po drastickém zákroku zubaře se svých povinností zbaví a vrátí se k civilnímu životu.

"Tajně šel k zubaři, pak se vrátil domů nervózní a rozzlobený," vyprávěl mladíkův otec. "Nemohl jíst a my jsme si uvědomili, že přišel o zuby," dodal. Zubař prý chlapci během deseti dnů stačil vytrhat celkem patnáct zubů.

Otec podal na zubaře a jeho asistenta stížnost kvůli zohyzdění svého syna. Oba zdravotníci byli zadrženi a propuštěni na svobodu po zaplacení kauce ve výši v přepočtu 228 tisíc korun. Ve zprávách se však neuvádí, zda se mladíkovi podařilo vojně opravdu vyhnout.

V Íránu se vojny musejí zhostit všichni muži starší osmnácti let. Výjimkou mohou být ti, kteří mají pádné rodinné či zdravotní důvody.

Reklama

Související témata:

Související články

Íránec měl 16 let klíče zarostlé v noze

Naprosto šokovaný byl jistý Íránec poté, když po šestnácti letech objevil ztracené patentní klíče. Při lékařském zákroku se totiž objevily v jeho noze.

Výběr článků

Načítám