Hlavní obsah

KVÍZ: Podivné, nesmyslné a bizarní rekordy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jistě, dnes to bude spíše tipovačka, ale berte tento kvíz v prvé řadě jako náhled do toho, v čem všem jsou lidé, a vlastně nejen oni, ochotni překonávat rekordy. Věděli jste například, že existuje rekord ve společné jízdě psa a kočky na koloběžce nebo v pískání nosem? Doplňte si své znalosti v našem kvízu.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek
1. Některé rekordy jsou skutečně hodně bizarní. Napadlo by vás například soutěžit v hlasitosti pískání nosem? Tento rekord drží LuLu Lotusová, která dosáhla hodnoty:
2. A jak dlouho by vás bavilo bušit do boxovacího pytle? Ind Sidhu Kšetri se při svém rekordním zápisu této kratochvíli věnoval:
3. Indie je vůbec líhní rekordmanů v podivných disciplínách. V závěru loňského roku stanovila Sučeta Satišová značně neobvyklý pěvecký rekord, když na konferenci COP 28 v Dubaji zazpívala ve velkém počtu jazyků. Kolik jich bylo?
4. O poznání smysluplnější rekord pak drží Prittish A R, jehož kořeny sice také sahají na indický subkontinent, ale oficiálně je to Australan. V roce 2021 se tehdy jedenáctiletý hoch stal nejrychlejším bubeníkem světa. Kolik úderů do bubnu zvládl během jedné minuty?
5. Aby tu byla aspoň jedna otázka, na kterou se s trochou štěstí takříkajíc dá znát odpověď, zeptáme se na výkon astronautky Peggy Whitsonové. Ta drží ženský rekord v počtu výstupů do volného kosmického prostoru. Víte, kolikrát byla „tam venku“?
Foto: Profimedia.cz
6. Ale zpět do světa zcela bizarních rekordů. Věřili byste, že se evidují také například společné jízdy psa a kočky na koloběžce? Tipněte si, v jakém čase zvládli současní rekordmani ujet vzdálenost 10 metrů.
7. A jaká je největší zaznamenaná vzdálenost, na kterou se někomu povedlo vlastním okem dostříknout mléko?
8. Na tomto místě nebude od věci zeptat se opět na něco alespoň náznakem normálního. Jaká je rekordní nadmořská výška, v níž se někdo prošel po laně kabinkové lanovky?
Foto: Profimedia.cz
9. Oblíbené jsou také rekordy, kdy se velký počet osob najednou věnuje stejné činnosti. V červnu 2017 se tak v Alžírsku sešlo 412 lidí, aby ve stejný okamžik:
10. Ovšem podivné rekordy padají i v Česku. Na podzim loňského roku překonal Radim Palán rekord v kategorii nejvyšší rychlost lyžaře na střeše sériového auta. Místo střešního boxu se tak na auto připevnily přímo lyže, do nich se nazul Radim, a celá sestava se rozjela. Jaká tedy byla ona rekordní rychlost?

Tak co, máte všechny odpovědi zkontrolované? Pokud ano, vyhodnoťte si test.

KVÍZ: Podivné vánoční tradice ve světě

Koktejl

KVÍZ: Vyznáte se v japonském jídle a pití?

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám