Hlavní obsah

Kurnikovová se dohodla s časopisem Penthouse

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LOS ANGELES

Ruská tenistka Anna Kurnikovová uzavřela mimosoudní dohodu ve sporu s americkým pánským časopisem Penthouse, který uznal své pochybení v rámci publikování jejích údajných nahých fotografií. S odvoláním na americkou televizní stanici ESPN o tom informoval zpravodajský server Yahoo.

Foto: Martin Smrček

ilustrační foto

Článek

Časopis Penthouse už se hráčce omluvil za to, že v červnu 2002 publikoval fotografie, o kterých prohlásil, že je na nich právě Anna Kurnikovová.

"Spor byl vyřešen k oboustranné spokojenosti," uvedla v prohlášení pro tisk tenistka, která na časopis vloni podala žalobu u kalifornského soudu. V ní uvedla, že zveřejnění fotografií, kde byla koupající se žena s odhalenými ňadry chybně označena za ni, bylo prý pomluvou a narušením jejího soukromí. Anna Kurnikovová, která původně po časopisu žádala odškodnění ve výši deseti miliónů dolarů, však podle televize ESPN podmínky dohody nezveřejnila.

Penthouse za zmíněné fotky už jednou platil

Dvaadvacetiletá hráčka, pověstná spíše svými tvary nežli úspěchy na tenisových kurtech, každoročně vydělává asi 13 miliónů dolarů na reklamních smlouvách.

Časopis Penthouse se ještě před uzavřením dohody s Kurnikovovou vyrovnal s dědičkou módní firmy Benetton, Judith Solteszovou-Benettonovou, která prohlásila, že tělo na snímcích patří jí a fotografie byly tudíž zveřejněny bez jejího souhlasu. Podmínky této dohody rovněž publikovány nebyly.

Penthouse je vydáván v jednom miliónu výtisků a jeho majitel Bob Gucchione oznámil, že hodlá zničit přibližně 18 tisíc neprodaných výtisků kontroverzního čísla časopisu.

Reklama

Výběr článků

Načítám