Hlavní obsah

Která z hříšnic je nejkrásnější? V brazilském vězení volili královnu krásy

Tak trochu netradiční soutěž o královnu krásy se konala ve středu v brazilském Rio de Janeiru. Tu nejpůvabnější krásku totiž vybírali mezi trestankyněmi z jednoho z tamních vězení. Cílem akce je podle organizátorů zvýšení sebedůvěry vězenkyň a vytvoření příležitosti pro shledání se s rodinnými příslušníky, které ženy vidí jen zřídka.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V brazilském vězení volili královnu krásyVideo: AP

 
Článek

Vězenkyně si mohly alespoň na chvíli odpočinout od ponurých cel a užít si den ve velkém stylu.

Ze všech trestankyň bylo předem vybráno deset nejhezčích, které se před početným publikem prošly na červeném koberci. Do publika zasedlo zbývajících 440 vězenkyň a rodinní příslušníci.

Během soutěže se ženy představily ve dvou outfitech. Hodnotily se v kategoriích jako krása, sympatie a přístup.

Akci provázela během celého dne uvolněná atmosféra a všichni se usmívali od ucha k uchu. Letošní vítězkyně Mayana Alvesová získala ventilátor, fén a žehličku na vlasy.

Událost je důležitá pro obnovu sebedůvěry

Cílem akce je zvýšit sebevědomí žen a vytvořit událost, během které mohou potkat své rodinné příslušníky. „Je to velmi důležité pro obnovu jejich sebedůvěry. Aby pochopily, že věznice není jenom místem, kde si odpykávají svůj trest, ale také místem pro nápravu a resocializaci,“ vysvětlila ředitelka věznice Janaina Fernandesová.

„Dneska jsem vůbec neměla pocit, že jsem ve vězení,“ svěřila se agentuře AP loňská vítězkyně Michelle Rangelová, jež si ve vězení odpykává trest za obchodování s drogami.

Reklama

Výběr článků

Načítám