Hlavní obsah

Krysy napadly jídelnu hygienické stanice

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OSLO

Norská hygienická stanice dohlížející na veřejné zdraví byla nucena uzavřít provoz vlastní jídelnu v Oslu, kterou napadly krysy. V pátek o tom informoval zpravodajský server Aftenposten.

Foto: Veronika Schieblová

Flyboard nad Vltavou

Článek

Hans Jacob Kalnaes prohlásil, že ukončení provozu místní kantýny je velice nepříjemná záležitost, hygienický institut tak však učinil musel vzhledem k možným rizikům.

Krysy by totiž mohly roznést infekční nákazu a dokonce způsobit požár, pokud by se dostaly do rozvodů elektrického napětí.

"Riziko infekce či požáru bylo skutečně veliké," uvedl Kalnaes a dodal, že norská metropole se s nechtěnými nájezdníky potýká poměrně často.

Krysí ráj objeven

S potížemi se však hodlá norský institut poprat. Jeho zaměstnanci již identifikovali starý dům, kde se krysy pravděpodobně množí ve velkém a odkud by se mohly šířit do okolí.

V minulosti se mnohým expertům nepodařilo krysí ráj odhalit, poprvé nevítaným škůdcům přišli na stopu teprve před pár týdny.

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám