Hlavní obsah

Kromě svých oveček má pravoslavný kněz na starost ještě krokodýly

Novinky, tcs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kostel svatého Spyridona ve městě Lomonosov nedaleko Petrohradu se vymyká z řady běžných pravoslavných svatostánků. Kněz Oleg Jemljaněnko totiž ve sklepení chová krokodýly a další exotická zvířata. Ve městě, která nemá vlastní zoo, tak chce přilákat více lidí do kostela.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Kněz chová v kostele krokodýlyVideo: AP

 
Článek

V současné době se v kostelním sklepení nachází tři exempláře krokodýlů a řada dalších exotických zvířat. Vše ale začalo před deseti lety dvoumetrovým krokodýlem jménem Henry. Jemljaněnkovým cílem bylo podnítit ve svých pěti dětech lásku k přírodě.

Od té doby se malá církevní zoo neustále rozšiřovala. Přibyli ptáci, želvy nebo třeba leguáni. Kněz se tak snaží přilákat děti do kostela. „Protože je jasné, že v neděli chce každý odpočívat a trochu si přispat,“ řekl agentuře AP Jemljaněnko.

A cíl mu zatím vychází. Právě děti jsou jeho nejčastějšími návštěvníky, protože ve čtyřicetitisícovém městě neexistuje žádná zoologická zahrada. Kněz nyní plánuje místnost se zvířaty ještě zvětšit a postavit ve sklepení nový a větší bazén pro krokodýly.

Reklama

Výběr článků

Načítám